Szentpétervár - Észak Velencéje ****
Ugrás az árakra
Szállás
Hotel****
Gyermek animáció
Nincs
Ellátás
Reggeli
Beltéri medence
Nincs
Választható utazási mód
Repülő
Kültéri medence
Nincs
Minimum tartózkodás
4 nap
Gyerek medence
Nincs
Út típusa
Körutazás
Csúszda
Nincs
Szentpétervári kirándulás programja

1. nap: Indulás közvetlen menetrendszerinti járattal Budapest-Szentpétervár irányon. Érkezés után transzfer a városba. Buszos-gyalogos városnézés, melynek során megtekinthetik a Nyevszkij sugárutat, a Palota teret, az Admiralitást, a Téli Palotát, az Auróra cirkákót, illetve meglátogathatják a Péter-Pál erődöt, mely a város első épülete, és a cárok temetkezési helye volt a 18. század elejétől. Transzfer a szállodába. Szobák elfoglalása.

 2. nap: Reggeli a szállodában. Fakultatív kirándulás a talán legismertebb Pétervár környéki palotába és annak csodálatos parkjába, Peterhofba (Petrodvorec). A hatalmas alapterületű, tenger partján fekvő, 150 szökőkúttal díszített park és a Nagy Palota - az „Orosz Versailles” - felejthetetlen élményekkel gazdagítanak.

3. nap: Reggeli a szállodában. Fakultatív kirándulás a Szentpétervár környéki cári rezidenciákba, Puskinba (Carszkoje Szelo) és Pavlovszkba. Carszkoje Szeloban található Nagy Katalin palotája, mely a barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása. A palota különlegessége a világhírű borostyánkőterem, a zöld ebédlő és a Trónterem. Kirándulásunkat a palota parkjában folytatjuk, ahol gazdagon díszített lugasok, pavilonok, és madárház láthatók. Ezt követően I. Pál cár klasszicista stílusú palotáját csodálhatjuk meg Pavlovszkban.

Este fakultatív programként megtekinthetjük a hidak megnyitását. A Néva folyón átívelő hidakat áprilistól novemberig, minden éjjel felnyitják a hajók áthaladásához, s ez a turisztikai attrakció az egyik legvonzóbb az éjjeli városnézés során.

4. nap: Reggeli a szállodában. Fakultatív kirándulás a világ talán leghíresebb képzőművészeti gyűjteményét őrző Ermitázs megtekintése. Az Ermitázs az UNESCO Világörökség része, amihez Szentpéterváron az egész történelmi központ és a kapcsolódó külvárosi műemlék-együttesek, többek között Puskin, Pavlovszk és Péterhof is tartoznak. A múzeumban több mint 3 millió kiállítási tárgy található. A múzeum közel 400 termét foglalják el a nagy európai művészet remekművei. Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Rembrandt, El Greco, Raffaello, Tiziano, Rubens, Van Gogh, és más művészek több, mint nyolcezer alkotása látható itt.

5. nap: Reggeli a szállodában. Hazautazás menetrendszerinti járattal Budapestre.

A program minimum 14 fő esetén indul!

A programok sorrendje a menetrendek és a múzeumok nyitvatartása miatt változhat.

Oroszország

Az ország teljes neve: Orosz Föderáció

Területe: 17,1 millió km 2

Népesség: 146,8 millió

Főváros: Moszkva (népesség 12 millió)

Hivatalos nyelv: orosz

Vallás: orosz ortodox, katolikus, iszlám, animista

Beutazási feltételek: Magyar állampolgároknak érvényes útlevélre vízumra van szükségük a beutazáshoz. A vízum ügyintézés általában 1-1,5 hetet vesz igénybe, melyhez 1 db színes fénykép, baleset-, beteg- és poggyászbiztosítás, meghívólevél vagy turista voucher, útlevél, valamint vízumkérő online kitöltése szükséges. 2019. október 1-jétől elektronikus vízum is igényelhető Szentpétervár és Kalinyingrád területére, és csak meghatározott közlekedési eszközökre vonatkozóan. A konkrét részletekről kérjük, minden esetben érdeklődjön irodánkban!

Időeltolódás: +1 óra (télen +2 óra, a téli időszámítás miatt)

Pénznem: (RUB) 1 Rubel = 100 Kopejka, 1 USD = kb. 65 Rubel, 1 EUR = kb. 75 Rubel

Kiutazáskor USD-t, vagy EUR-t vigyünk magunkkal, melyet átválthatunk rubelre.

Hivatalos fizetőeszközként csak a rubelt ismerik el. Oroszországban kevés helyen kell borravalót adni, de a szállodákban és éttermekben a számla 5-15%-át elvárják.

Közlekedés: Minden nagyobb európai fővárosból naponta 1-2 repülőjárat indul Moszkvába és Szentpétervárra. A két város között is repülővel vagy vonattal lehet utazni.

Földrajz: A Szovjetunió felbomlása után is, hatalmas maradt Oroszország. Nyugaton Finnországgal, Észtországgal, Lettországgal, Belorussziával, és Ukrajnával határos, közös határa van Grúziával, Azerbajdzsánnal, Kazahsztánnal, Mongóliával, Kínával és Észak –Koreával. Oroszországban található a Belgium-nagyságú Bajkál-tó, mely a föld legelső ismert geológiai korszakában keletkezett, legalább 23 millió éves. Itt kanyarog a 3700 km hosszú Volga, Európa legnagyobb folyója, mely helyenként 4 km széles. Oroszország területének nagy része sík vidék, melyet az Ural hegység 2000 méter magas vonulata oszt két részre. Az Uráltól keletre eső terület neve Szibéria, mely szélsőséges éghajlatával és embertelen munkatáboraival szerzett magának kétes hírnevet.

Időjárás: Az Uráltól nyugatra, az európai részeken az éghajlat viszonylag kellemes, bár novembertől áprilisig csípős hideg uralkodik. Moszkvában és Szentpéterváron a nyári középhőmérséklet 24°C fok körül mozog. Általában november végétől már fagy, és a hó kora áprilisig megmarad. A moszkvai téli átlaghőmérséklet a magyarországinál átlagban 10-15°C fokkal hidegebb. Szentpéterváron a telek elég kemények, az ősz pedig nedves, így utazásra legjobb időszak a késő tavasz (április, május) és a nyár (júniustól-szeptemberig).

Gasztronómia: Orosz ételek: Néhány orosz specialitás közül első helyen említhetjük a „pirogot”(kelt tésztából készített táskácskák), melyeket a legkülönfélébb finomságokkal töltenek meg (túró, darált hús, gomba, káposzta, gyümölcs, lekvár stb.). A másik a pelmenyi, melyet általában darált hússal töltenek meg (húsos derelye), és sós vízben főznek ki. Levesek közül a scsi (káposztaleves), valamint céklás változata a borscs a legnépszerűbb. Orosz italok: A legismertebb orosz ital a vodka. Az igazi orosz vodkát gabonából, elsősorban búzából készítik. Kitűnőek az orosz pezsgők (sampanszkoje) is. Elterjedtek a különféle pálinkafélék, borpárlatok, mint pl. a konyak. A másik orosz nemzeti ital a tea, melyet hagyományosan a szamovárban forralt vízből és a szamovár tetején teáskannában melegen tartott „zavarkából” készítenek. Az üdítőnek készült, főleg rozskenyérből erjesztve előállított "kvasz" ugyancsak orosz specialitás.

EGYÉB SZOLGÁLTATÁSAINK:

- szállásfoglalás egyedi igények szerint Szentpétervár, Moszkva és Oroszország más városaiba

- repülőjegy foglalás

- céges utazás megszervezése

- incentive utak, konferenciák szervezése

- diákcsoportok részére egyedi ajánlatok

- vízum ügyintézés

- repülőtéri transzferek

- programok magyar nyelvű idegenvezetővel

- belépőjegyek múzeumokba és különféle kulturális rendezvényekre

- ZÁRT CSOPORTOK RÉSZÉRE EGYEDI IDŐPONTBAN, EGYEDI KALKULÁCIÓ SZERINT UTAZÁS SZERVEZÉSE

Szentpétervár

Szentpétervár Oroszország legszebb, leghangulatosabb és egyben legeurópaibb városa, melyet I. Péter cár alapított 1703-ban, a Néva folyó deltájában. A terület igencsak mocsaras vidék volt, ezért a mai belváros nagy része cölöpökön áll. A második legnagyobb orosz várost a Fehér Éjszakák városának is nevezzük. Míg nyáron sohasem sötétedik be igazán, addig télen körülbelül csak öt órán át tart a nappali világosság (11:00-16:00 óra között). Szentpétervárt Észak Velencéjeként is emlegetik, mivel területének 10%-át víz borítja. A folyókat és csatornákat közel 300 híd íveli át, ebből 21 nyitható.

A városban található a világ egyik legnagyobb belső terével rendelkező templom, az Izsák-székesegyház, mely a Világ harmadik legnagyobb kupolájával büszkélkedik. Szentpétervár számtalan látnivalója közül kiemelkedő még az Ermitázs, amelynek egyik épülete a volt Téli Palota, és amely nemcsak méretét, hanem gyűjteményét tekintve is a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb múzeuma. A Nyúl-szigeten található a Péter-Pál erőd, melynek legszebb épülete a 122.5 méter magas székesegyház. Az erődhöz közel a Néva folyó túloldalán áll Nagy Péter egykori lakóháza, amely fából épült, és ez Szentpétervár legöregebb lakóháza. Az UNESCO Világörökség részét képező városközpontban a Nevszkij sugárút a város főútja és egyben kereskedelmi központja, mely a Palotatértől, az Admiralitás épületétől indul. A sugárúton sétálva található a Kazanyi székesegyház, amely a város legfőbb pravoszláv temploma. A Vérző Megváltó Temploma II. Sándor elleni 1881-ben elkövetett merénylet helyszínén épült fel, hosszasan gyönyörködhetünk belső tereinek díszítésében, melyhez mozaikképeket, ikonosztázokat, 20 féle ásványt, illetve olasz márványt használtak fel. Szentpétervár környékén helyezkednek el a legszebb nyári cári rezidenciák, mint pl. a Puskin (Carszkoje Szelo) és Pavlovszk, valamint I. Péter cár rezidenciája, a Petrodvorec Palota (Peterhof), mely Versailles mintájára épült.

Szentpétervár névjegye egy természeti csoda: a Fehér Éjszakák. Titka azonban már rég nem titok, hanem tudományosan megmagyarázott tény: a Föld 60. szélességi foka felett elhelyezkedő területeken, köztük Szentpéterváron is tapasztalható csodás jelenség. A „fehér éjszakák” szezonja kb. május 25-e körül kezdődik, és kb. másfél hónapig, azaz július végéig tart. Érdemes viszont azt is megjegyezni, hogy mivel a nappalok meghosszabbodása hosszú folyamat, gyakorlatilag már április végén illetve még szeptember közepén is sokkal később sötétedik, mint azt megszoktuk. A turisták többsége a „Fehér éjszakák” időszakában keresi fel Szentpétervárt, és közülük csak igen kevesen töltik alvással az időt.

A barokk és klasszicista, fényűző palotáival és lenyűgöző templomaival teli Szentpétervár világviszonylatban is páratlan értéket képvisel, így méltán szerepel sokunk „bakancslistáján” ez az egyedi, mesebeli város.

Szentpétervár

Szentpétervár Oroszország legszebb, leghangulatosabb és egyben legeurópaibb városa, melyet I. Péter cár alapított 1703-ban, a Néva folyó deltájában. A terület igencsak mocsaras vidék volt, ezért a mai belváros nagy része cölöpökön áll. A második legnagyobb orosz várost a Fehér Éjszakák városának is nevezzük. Míg nyáron sohasem sötétedik be igazán, addig télen körülbelül csak öt órán át tart a nappali világosság (11:00-16:00 óra között). Szentpétervárt Észak Velencéjeként is emlegetik, mivel területének 10%-át víz borítja. A folyókat és csatornákat közel 300 híd íveli át, ebből 21 nyitható.

A városban található a világ egyik legnagyobb belső terével rendelkező templom, az Izsák-székesegyház, mely a Világ harmadik legnagyobb kupolájával büszkélkedik. Szentpétervár számtalan látnivalója közül kiemelkedő még az Ermitázs, amelynek egyik épülete a volt Téli Palota, és amely nemcsak méretét, hanem gyűjteményét tekintve is a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb múzeuma. A Nyúl-szigeten található a Péter-Pál erőd, melynek legszebb épülete a 122.5 méter magas székesegyház. Az erődhöz közel a Néva folyó túloldalán áll Nagy Péter egykori lakóháza, amely fából épült, és ez Szentpétervár legöregebb lakóháza. Az UNESCO Világörökség részét képező városközpontban a Nevszkij sugárút a város főútja és egyben kereskedelmi központja, mely a Palotatértől, az Admiralitás épületétől indul. A sugárúton sétálva található a Kazanyi székesegyház, amely a város legfőbb pravoszláv temploma. A Vérző Megváltó Temploma II. Sándor elleni 1881-ben elkövetett merénylet helyszínén épült fel, hosszasan gyönyörködhetünk belső tereinek díszítésében, melyhez mozaikképeket, ikonosztázokat, 20 féle ásványt, illetve olasz márványt használtak fel. Szentpétervár környékén helyezkednek el a legszebb nyári cári rezidenciák, mint pl. a Puskin (Carszkoje Szelo) és Pavlovszk, valamint I. Péter cár rezidenciája, a Petrodvorec Palota (Peterhof), mely Versailles mintájára épült.

Szentpétervár névjegye egy természeti csoda: a Fehér Éjszakák. Titka azonban már rég nem titok, hanem tudományosan megmagyarázott tény: a Föld 60. szélességi foka felett elhelyezkedő területeken, köztük Szentpéterváron is tapasztalható csodás jelenség. A „fehér éjszakák” szezonja kb. május 25-e körül kezdődik, és kb. másfél hónapig, azaz július végéig tart. Érdemes viszont azt is megjegyezni, hogy mivel a nappalok meghosszabbodása hosszú folyamat, gyakorlatilag már április végén illetve még szeptember közepén is sokkal később sötétedik, mint azt megszoktuk. A turisták többsége a „Fehér éjszakák” időszakában keresi fel Szentpétervárt, és közülük csak igen kevesen töltik alvással az időt.

A barokk és klasszicista, fényűző palotáival és lenyűgöző templomaival teli Szentpétervár világviszonylatban is páratlan értéket képvisel, így méltán szerepel sokunk „bakancslistáján” ez az egyedi, mesebeli város.

terkep
Oroszorsag - Szentperevar
Oroszorsag - Szentperevar
Oroszorsag - Szentperevar
Oroszorsag - Szentperevar
Oroszorsag - Szentperevar
Oroszorsag - Szentperevar
Oroszorsag - Szentperevar
Oroszorsag - Szentperevar
Oroszorsag - Szentperevar
Oroszorsag - Szentperevar
Oroszorsag - Szentperevar
Oroszorsag - Szentperevar
 
 
önnek ajánljuk
 
utoljára megtekintett ajánlatok
 
 

Budapest

 

1051 Budapest, Sas u. 1.

Tel.: 1/486-36-70
Fax: 1/486-36-76

bg@robinsontours.hu

Nyitva tartás

Hétfő:9:30-17:30
Kedd-Péntek: 9:00-17:30
Szombat: Zárva

Balatonfüred

 

8230 Balatonfüred, Arácsi út 4.

Tel.: 87/555-250
Fax: 87/555-255

bfkiut@robinsontours.hu 

Nyitva tartás

Hétfő-Péntek: 8:30-17:00
Szombat: Zárva

Hévíz

 

8380 Hévíz, Széchenyi út 50.

Tel.: 83/340-988
Fax: 83/540-084

hevizkiut@robinsontours.hu

Nyitva tartás

Hétfő-Péntek: 8:30-17:00
Szombat: 9:00-13:00

 

Karcag

 

5300 Karcag, Szt. István sgt.2.

Tel.: 59/500-042
Fax: 59/500 043

karcag@robinsontours.hu

Nyitva tartás

Hétfő-Péntek: 9:00 – 17:00
Szombat: Zárva