RobinsonTours
                   
Kereső
Országok

Charter menetrend 2018

Cseh szállodák online foglalása itt

További programok, információk
Felhasználó adatok
A regisztrált felhasználók kijelölhetnek kedvenceket, valamint az ajánlatkérésnél egyszerűbb az adatlap kitöltése.
Europa parkolo - Repuloteri Parkolas
Járat információk:
Vízum ügyintézésExtra ajánlatainkKatalógusok 2017

Törökország


Mecset Törökországban

Törökország évről évre egyre népszerűbb az utazni vágyók körében. Varázsa abban rejlik, hogy az oda utazó turisták szolgáltatások széles skálájából választhatnak. Földrajzi adottságait tekintve a Riviéra egyaránt rendelkezik homokos, aprókavicsos, kavicsos valamint sziklás partokkal, sík területekkel és csodálatos hegyekkel. A sportok szerelmesei is kedvükre választhatnak a különféle vízisportok közül, elmehetnek biciklizni vagy kirándulhatnak a hegyekbe, golfozhatnak, quadozhatnak, részt vehetnek dzsip szafarikon vagy különféle hajókirándulásokon.

A Riviéra üdülőfalvai folyamatosan bővülnek, újabb és újabb szállodakomplexumoképülnek, így előfordulhatnak helyenként építkezések, melyek esetleges zajjal járhatnak. Általában az összes szállodára jellemző a család- gyermekbarát mentalitás. Minden szálloda kedvezményeket kínál gyermekek számára, melyek mértéke függ a szobatípusoktól és az életkortól. További információkért kérem keressék fel honlapunkat vagy érdeklődjenek irodáinkban.
Törökországban járva érdemes picit elmélyedni a török konyha rejtelmeiben, feltétlenül meg kell kóstolni a különféle pidéket (hosszúkás formájú pizza különféle töltelékekkel, mint például sajt vagy darálthús), a kebabok különböző változatait, köftét (fasírtféleség). A török édességek felett sem szabad szemet hunyni, az egyik talán legismertebb a baklava. Az italok közül tipikus török ital az ayran, mely joghurtból, vízből és sóból készül. Étkezés után vagy csak betérvén egy üzletbe is kellemes elfogyasztani egy csésze török feketeteát vagy kávét. Az alkoholos italok közül a törökök nemzeti itala a raki, mely egy 45-50 %-os alkoholtartalmú ánizspálinka.
Irodánk a Török Riviéra 5 üdülővárosába szervez utakat heti egyszeri indulással Budapestről és Debrecenből. Aki már járt Törökországban talán könnyebben választ hova is érdemes menni, azonban aki most tervezi első útját, annak itt egy kis segítség melyik várost miért érdemes választani. Ha a Riviéra partvonalán nyugatról keletre haladunk a következő városok szállodái közül választhatunk: Kemer, Antalya, Belek, Side és Alanya.
Kemer strandjait nagy szemű kavics borítja, kivételes mikroklímáját a parthoz közel elhelyezkedő hatalmas hegyek adják. A kirándulni vágyóknak, illetve a zöldet kedvelő, kicsit enyhébb éghajlatot szerető utasainknak ajánlanánk.
Antalya a Riviéra fővárosa, itt található a reptér is. A nagyvárost kedvelők figyelmébe ajánlanánk. Maga a városi rész sziklás part mentén terül el. A Kusulu vízesés a város egyik látványossága mind a szárazföld, mind pedig a tenger felől. Belek felé haladva érjük el a part menti luxusszállodák sorát, itt a tengerpart homokos vagy aprókavicsos.
Belek városa nem tekint vissza nagy történelmi múltra, azonban talán ezt kompenzálják hatalmas golfpályái. Itt található a török Nemzeti Golfclub is, melyre a szállodák nagy többsége tud helyet foglalni. Tengerpartja homokos illetve aprókavicsos. Innen már érdemes biciklitúrákra is elmenni, bizonyos szállodák szerveznek ilyen túrákat vendégeik részére.
Hajókirándulás a Török RiviéránSide óvárosa számos történelmi emléket őriz magában, úgy mint egy római amfiteátrumot valamint Törökország egyik jelképét, az Apollo Templom maradványát. A közelben található az aspendosi 15.000-20.000 fő befogadására alkalmas amfiteátrum, valamint a Manavgat Nemzeti Park vízesésével. A kirándulni vágyók, bazárokat kedvelők, pezsgő éjszakai életet szeretők számára ideális. A tengerpart aprókavicsos, homokos.
Alanya a Riviéra legtávolabbi és a magyar turisták talán legkedveltebb üdülővárosa. Homokos tengerpartok, nyüzsgő éjszaki élet, rengeteg bazár jellemzi. Festői kilátás nyílik az alanyai öbölre az alanyai várból. Kellemes hajókirándulásokat lehet tenni a környéken feltérképezvén a város régi barlangjait, melyet régen a kalózok előszeretettel használtak kincseik rejtegetésére.
Irodánk a legnagyobb törökországi utazásszervező cég, a TEZ Tour kizárólagos magyarországi partnere. Utasainkat az antalyai reptéren irodánk, illetve a TEZ Tour képviselői fogadják, majd saját buszokkal szállítják a választott szálláshelyekre. Beutazási feltétel: Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Útlevél vizsgálat után valamint miután kézhez vették csomagjaikat utasaink a reptér előtt található pultok közül a TEZ Tour pultjához fáradnak, ahol a kollégák a szállás voucher felmutatása alapján irányítják őket a megfelelő buszokhoz, melyek a szálláshelyekig viszik őket.
A TEZ Tour rengeteg szállodában rendelkezik saját szobákkal, így érdemes nemcsak a katalógust forgatni, hanem honlapunkat is böngészni, illetve ha konkrét szálloda után érdeklődne felvenni a kapcsolatot irodánkkal. Működésük sikeressége egy igen aprólékosan kidolgozott rendszerből fakad. A reptéren számos kolléga segíti az érkező utasok eligazodását. A transzferesek szállítják az utasokat a kívánt szálláshelyekig, a szállodákban pedig úgynevezett hotel guide-ok állnak a vendégek rendelkezésére. Az alkalmazottak gyors kommunikációját segítik elő a TEZ-es telefonok, minden kollégának van egy 4 jegyű telefonszáma, melyet bármely TEZ Touros dolgozó belső telefonjáról ingyen el lehet érni. Így például ha a magyar idegenvezető éppen akkor nem tartózkodik az adott szállodában, amikor szükség van rá, a helyi TEZ Touros képviselőnek meg kell adni a számát és azonnal kapcsolatba lehet vele lépni.
A fakultatív kirándulások szervezéséért és lebonyolításáért a TEZ Tour felel, jelentkezni valamint befizetni őket kint lehet az idegenvezetőnél.