RobinsonTours
                       
Kereső
Országok

Charter menetrend 2018

Cseh szállodák online foglalása itt

További programok, információk
Felhasználó adatok
A regisztrált felhasználók kijelölhetnek kedvenceket, valamint az ajánlatkérésnél egyszerűbb az adatlap kitöltése.
Europa parkolo - Repuloteri Parkolas
Járat információk:
Vízum ügyintézésExtra ajánlatainkKatalógusok 2017

Bulgária látnivalók, programok

programok.jpgPROGRAMOK ÉS KIRÁNDULÁSOK BULGÁRIÁBAN

Annak, aki Bulgáriában nyaral, nem csak a tengerpart által kínált pihenési, kikapcsolódási lehetőségek jutnak. A bolgár tengerparton és környékén bőven számíthatunk élményekre, mert sok tenni és látnivalót kínál az ország. Népszerű programokból és kirándulásokból válogattunk egy csokorravalót a teljesség igénye nélkül.

NESZEBÁR
Legalább egy fél napot szánjunk a hangulatos, romantikus városkára. A bolgár tengerpart magyarok által talán legismertebb városa, 1983-óta az UNESCO világörökség része. Érdemes bejárni a félszigetként a tengerbe nyúló hangulatos Óváros középkori templomromjait, zegzugos köves utcáit, megnézni a jellegzetes bolgár stílusú alul kő, felül fa házait. Az utcákon ipar- és népművészek kínálják portékáikat, itt jó ajándékokat találhatunk az otthoniaknak. Igazán tökéletes képet akkor kapunk a  városról, ha a tenger felől is megnézzük. A Magellán hajóval erre remek lehetőség nyílik, ahol mindezt egy finom ebéddel és fürdőzéssel koronázzák meg. A szép, tengerre, kikötőre panorámás éttermek vagy kávézók valamelyikében megpihenve élvezhetjük a bolgár konyha finomságait és italait.

SZOZOPOL ÉS ANASZTÁZIA-SZIGET
Szozopolt látni kell, ha a bolgár tengerparton járunk! A több évezredes múlttal rendelkező, város félszigete történelmi és természeti látnivalókban is bővelkedik. A Szent György templomban őrzött ereklyékről úgy tartják, hogy Keresztelő Szent Jánosé volt. A közeli Pomorie város Szent György kolostora, Bulgária egyetlen, működő tengerparti kolostora. A szerzetesek maguk állítják elő boraikat, egy részét pedig eladásra bocsájtják. A félsziget csücske egy meredek sziklaszirtben végződik, a kilátásért megéri felkeresni. Az árusok által kínált bőráruk, ezüst ékszerek, és szuvenírek gazdag választékát kínálják az óváros üzletei. A part mentén panorámás Mehanák (bolgár éttermek) sorakoznak. A közeli Burgasz ad otthont nyáron a Nemzetközi Homokszobor Kiállításnak. Az Anastazia-sziget hajóval már csak fél órára van, így könnyen elérhető és belefér a napi programba. Az aprócska, de nagyon hangulatos szigeten templom, világítótorony és panorámás étterem is üzemel. 

VÁRNA, DELFINÁRIUM ÉS ALADZSA KOLOSTOR
Várnát Bulgária nyári fővárosának is nevezik, érthető, hiszen ez Bulgária legnagyobb tengerparti városa. Nem csak a kicsik kedvence, a felnőtt közönség részére is érdekes a Delfinárium. Másik fő attrakciója a sziklafalba vájt Aladzsa kolostor, melynek romjait szintén érdemes felkeresni. A forgalmas belvárosi séta után, kellemes pihenőt kínál Várna tengerparti parkja, a Primorszko park, amelyet csak egy finomhomokos starndszakasz választ el a Fekete-tengertől. 


BOLGÁR TRADÍCIÓK

BOLGÁR EST
Akit érdekel a bolgár kultúra annak azért, aki csak egy felejthetetlen, tartalmas és vidám estét szeretne eltölteni annak azért ajánljuk. Egy tengerpart közeli bolgár faluban, tradicionális skanzen jellegű étteremben, megismerkedhetünk a helyi zenével, táncokkal és szokásokkal, kézművességgel. A műsor mellé négyfogásos vacsorát adnak. A gazdag, szórakoztató folklórprogram fénypontja az bolgár parázstánc, amikor a bolgár férfiak mezítláb táncolnak át az izzó parázson.

ZSERAVNA – KÉK HEGY
Zseravna a bolgár skanzenfalu ahol az évszázadokkal ezelőtti bolgár falusi életbe csöppenhetünk. A hangulatos városka egy hegyes-dombos vidéken fekszik. A helyi kultúra emlékeit a 200 éves múlttal rendelkező Szent Nikolaj néprajzi és művészeti múzeumban mutatják be.  Természetesen a múzeumon kívül lakóházak, templomok és éttermek is várják a látogatókat. Innen Szlivenbe is elmehetünk, amely a Kék hegy lábánál található. Fentről szép panoráma nyílik a városra és a környékre. A hegy csúcsa libegővel is megközelíthető. A környező lankákon minőségi borszőlőt termelnek.  Jó alkalom nyílik felkeresni a városhoz közeli borászatok egyikét, ahol borkóstolókat, pincelátogatást és vacsorákat tartanak.